Besök på hunddagis

Idag har jag och Siri besökt Västerby Hunddagis & Pensionat som ligger i Flo. Åh, va fint det var! Supermysigt! Gården ligger mitt ute på landet med bara massor av ängar/åkrar runtomkring. Alla hundar har sitt eget ”rum” där de kan få ro, med tillgång till egen uteplats + att det finns 2 stora rastgårdar med gräsunderlag. Ligger också nära skogen så det blir flera skogsturer varje dag, samt att de vistas lösa och kan strosa runt ute på gårdsplanen ibland.  Jag såg på Siri hur bra hon trivdes, hon blev en i flocken med en gång. En tjej som är anställd där gick iväg på grusvägen med några av dagishundarna, och efter en stund säger jag ”vart är Siri?” och kollar bort mot grusvägen. Då ser jag Siri traskandes iväg tillsammans med de andra hundarna, som om hon inte gjort annat. Hon är så söt! Ropade på henne och så kom hon farandes tillbaka till matte 🙂 Tina, som äger stället, sa att det har blivit en stor flock där alla trivs. Super för en valp att få lära sig hundspråk och umgås i flock med andra stabila hundar. Vi ska också gå valpkurs hos Tina så Siri kommer känna sig hemmastadd när det är dags att börja på dagiset. Hon kommer börja i augusti, måndagar, torsdagar och fredagar. Varannan vecka, när Kristian jobbar kväll, så blir det halva dagar på dagis. Sedan, när hon blir lite äldre, så kan hon vara ensam hemma de fyra timmarna som vi går om varandra varannan vecka.

Något som är väldigt roligt är att Tina också har en labbe från Ingmos! Han är 7 år och var inte överförtjust i Siri och hennes framfart 🙂 Däremot tyckte Tina och hennes familj att det var roligt med en liten Ingmos 🙂

När husse kom hem så gick vi en sväng till parken och Siri har blivit så duktig nu att hon kissade där på gräset. Så nu har vi 2 olika ställen precis i närheten som vi vet att hon gör ifrån sig på. Med tanke på hur mycket hundar det bor här runtomkring så är vi glada över att hon känner sig såpass trygg att det inte bara är gräset på innergården som gäller längre!

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar