Valpkurs, tredje gången

Igår var det verkligen Siris dag på valpkursen! Vi promenerade bort till skogen och på vägen dit fanns det en damm där hundarna kunde bada. Siri fullkomligt kastade sig i vattnet och simmade omkring. Ingen av de andra valparna ville bada men Siri sprang upp några gånger och försökte få med dem i vattnet, men nej…. Däremot så hade Tina med sig sin labrador Jarro och han badade såklart 🙂 Det var första gången Siri simmade på djupt vatten och hon tyckte det var roligt. Skönt att svalka sig också i värmen. (Det är ju fortfarande väldigt kallt i Vänern men jag tror vi får ge oss ut på en simtur snart tillsammans med Siri, hon vill ju inte simma om vi inte går med på djupare vatten)

Efter badturen så fick vi göra några uppletande i skogen. Vi hade med Siris favoritleksak. Ett gammalt gosedjur som faktiskt var Astas från början och som Siri glatt har tagit över. Hon tyckte det var väldigt roligt att få leta efter det och koncentrationen var total. Hon satt snällt lös vid husses sida och väntade på kommande att få börja leta. Lilla sötnosen, blicken fokuserad, öronen spända, halsen lång som en giraff, man kan ju inte annat än le 🙂 Vid ett par tillfällen var det någon av de andra hundarna som tappade sin koncentration och kom farande till Siri, men hon fortsatte med sitt uppletande. Vi gjorde väl tre-fyra uppletanden, sen började Siris ork ta slut. Det märks så tydligt för då blir hon lite uppstressad, hon hör inte och ser inte. Då blev det passivitetsträning istället. Det blir mycket av den varan och det är ju väldigt bra!

Tina säljer torkad oxlunga och vi köpte några hg igår. Bra att ha som belöningsgodis vid speciella träningstillfällen och som variation till det andra vi använder. Brukar torka blodpudding i ugnen men vi upplever inte att Siri är speciellt förtjust i det faktiskt. Asta hoppade jämfota av glädje när hon kände den lukten. Men smaken är ju som baken 🙂 Oxlunga ska ju tydligen vara bra för vovvar som har en tendens att lägga på sig. Har aldrig köpt det innan men jag tror Siri kommer älska det!

Detta inlägg publicerades i Valpkurs. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar